Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/mariaogmaden.dk/public_html/wp-content/plugins/page-views-count/admin/admin-interface.php on line 364
Boller i karry fra Asien – Mariaogmaden.dk
Aftensmad,  Alle opskrifter

Boller i karry fra Asien

Jeg må ærligt indrømme, at det asiatiske køkken ikke er det køkken jeg bevæger mig mest i – nu har jeg givet det et skud og det blev som en asiatisk udgave af boller i karry.

Det skal du bruge:
Til 4 pers.

Boller
500 g. Kyllingefars
Skal af en lime
2 Fed hvidløg
1 Løg
1 tsk. Ingefær
2 tsk. salt
1 Æg
Ca 1 dl. mælk – farsen skal være lind
1 spsk. mel

Sovs:
1 spsk. sesam olie
2-3 spsk. god rød karry paste
ca. 10 mini majs
1 god håndfuld bambusskud
1½ tsk. ingefær
1 løg
3 fed hvidløg
2 tsk. fiskesovs
1½ spsk. soya
½ tsk. lime saft
½-1 tsk. sukker
2 dåser kokosmælk.

Topping:
Bønnespire
Forårsløg
Peanuts eller cashewnødder
Mango

Sådan gør du:

Start med at lave farsen, da den har godt af at trække gerne ½-1 time.
Kom kyllingefarsen i en skål
Riv lime skal, løg, hvidløg og ingefær i farsen.
Tilsæt salt, mel og æg rør det ud i farsen
Tilsæt mælk til farsen er lind – men du stadig kan forme en bolle

  1. Skær mini majs og bambusskud i små stykker af samme størrelse.
  2. Tilsæt sesamolien i en wok og lad det få en god varme
  3. Tilsæt den røde karry paste og lad det svitse af.
  4. Riv løg, ingefær og hvidløg ned i wokken.
  5. Kom dine grøntsager i wokken og lad det stege lidt af
  6. Tilsæt fiskesovs og soya
  7. Hæld nu kokosmælken på og lad det simre
  8. Lad det koge lidt ind.
  1. Sæt risen over og koge som anvist på pakken.
  2. Sæt en gryde med saltet vand i kog.
  3. From bollerne med en ske i din ene hånd
  4. Dump nu bollerne i det kogende vand og lad dem koge i 5-6 min eller til de er faste.
  5. Kom de færdige boller over i sovsen og lad dem blive smurt godt ind i sovsen.
  6. Smag nu sovsen til.

Anret i en skål og tilføj topping efter smag

Velbekomme <3