
Boller i karry fra Asien
Jeg må ærligt indrømme, at det asiatiske køkken ikke er det køkken jeg bevæger mig mest i – nu har jeg givet det et skud og det blev som en asiatisk udgave af boller i karry.
Det skal du bruge:
Til 4 pers.
Boller
500 g. Kyllingefars
Skal af en lime
2 Fed hvidløg
1 Løg
1 tsk. Ingefær
2 tsk. salt
1 Æg
Ca 1 dl. mælk – farsen skal være lind
1 spsk. mel
Sovs:
1 spsk. sesam olie
2-3 spsk. god rød karry paste
ca. 10 mini majs
1 god håndfuld bambusskud
1½ tsk. ingefær
1 løg
3 fed hvidløg
2 tsk. fiskesovs
1½ spsk. soya
½ tsk. lime saft
½-1 tsk. sukker
2 dåser kokosmælk.
Topping:
Bønnespire
Forårsløg
Peanuts eller cashewnødder
Mango
Sådan gør du:
Start med at lave farsen, da den har godt af at trække gerne ½-1 time.
Kom kyllingefarsen i en skål
Riv lime skal, løg, hvidløg og ingefær i farsen.
Tilsæt salt, mel og æg rør det ud i farsen
Tilsæt mælk til farsen er lind – men du stadig kan forme en bolle
- Skær mini majs og bambusskud i små stykker af samme størrelse.
- Tilsæt sesamolien i en wok og lad det få en god varme
- Tilsæt den røde karry paste og lad det svitse af.
- Riv løg, ingefær og hvidløg ned i wokken.
- Kom dine grøntsager i wokken og lad det stege lidt af
- Tilsæt fiskesovs og soya
- Hæld nu kokosmælken på og lad det simre
- Lad det koge lidt ind.
- Sæt risen over og koge som anvist på pakken.
- Sæt en gryde med saltet vand i kog.
- From bollerne med en ske i din ene hånd
- Dump nu bollerne i det kogende vand og lad dem koge i 5-6 min eller til de er faste.
- Kom de færdige boller over i sovsen og lad dem blive smurt godt ind i sovsen.
- Smag nu sovsen til.
Anret i en skål og tilføj topping efter smag
Velbekomme <3

Ansjos dip
Du vil muligvis også synes om

Pasta med laks
marts 24, 2019
Muslinger som i sydens sol
juni 17, 2019