
Æble/kanel kage
juni 19, 2018
Det er koldt udenfor – det indbyder til hygge, er der noget der hygger bedre end kage?
Så her kommer mit bud på en skøn og nem “vinterkage” der både fungere lun og kold!
Det skal du bruge:
4-5 syrlige æbler – hvis dine æbler ikke er så syrlige kan du med fordel dryppe et par dråber citron på dem.
1½ tsk. stødt kanel
150 g. smør
3 æg
4 dl. sukker
1 dl. hasselnød kærner
4 dl. rasp
2 spsk. hvedemel
2 tsk. bagepulver
½ dl. sødmælk
Sådan gør du:
- Skræl og skær æblerne i tern, kom dem i en skål og vend dem med kanel
- Smelt smørret og lad det køle af
- Pisk æg og sukker sammen, til det er hvidt og skummende
- Vend fedtstoffet i ægge/sukker bladningen
- Hak nødderne fint
- Bland nødder, rasp, mel og bagepulver
- Vend nøddeblandingen i dejen
- Tilsæt æbler og mælk
- Smør en springform ca. 24 cm i diameter
- Drys formen med rasp
- Hæld dejen i formen
- Bag kagen på en rist nederst i ovnen 175 grader i 50-60 min.
- Server kagen med vaniljeis, flødeskum eller cremefraiche.
Velbekomme <3

Forrige
Ansjos dip

Nyere
Persille/hvidløgssnurrer
Du vil muligvis også synes om

Pasta med skaldyr
juli 4, 2018
Oksekød i rød karry
oktober 29, 2018