
Persille/hvidløgssnurrer
Denne lille lækre snurrer, er fuld af smag og perfekt til madpakken, skovturen, eftermiddag snack eller som et godt brød til aftensmaden eller salaten.
De er nemmere at lave end de ser ud (og det er jo bare skøt). Så er de super smagfulde! Og så er der jo bare noget hyggeligt ved at bage.
Du skal bruge:
Dej:
2 dl. lunkent sødmælk
25 g. gær
1 æg
1 tsk. salt
½ tsk. honning
230 g. mel
50 g. blød smør
parmesan
Pesto:
3 bundter persille
2 fed hvidløg eller 3 små fed.
75 ml. god olie
50 g. ristet pinjekerner
salt, peber og citronsaft til tilsmagning.
Sådan gør du (pesto):
- Pluk, skyld og tør persillen
- Rist pinjekerneren gyldne og lad dem køle
- Kom persille, halvdelen af olien og halvdelen af hvidløget ned i en minihakker og hak.
- Tilføj pinjekerner og hak
- Justere nu konsistensen med det sidste olie, men massen må ikke være for flydende, den skal bare være smørbar.
- Smag nu til med salt, peber, citron og hvidløg – den skal smage af meget, ellers “forsvinder” den i snurrerene.
Normalt ville jeg altid putte parmesan i min pesto, men da det ikke er alle herhjemme der kan lide ost, undlod jeg det i denne her opskrift og rev i stedet for parmesan over nogen af snurrerne
Sådan gør du:
- Opløs gæren i den lunken mælk
- Tilsæt honning, salt og æg og rør det sammen
- Tilsæt mel lidt ad gangen
- Når alt melet er i, køres dejen på røremaskinen med dejkrog i 10 – 15 min. til den er godt æltet.
- Tilsæt nu den bløde smør og ælt deje i endnu 10 min.
- Stil dejen til hævning et lunt sted i 60 min.
- Rul dejen ud i en frikant på 40×60 cm. Jeg fandt en video
- Smør pestoen i et godt og jævnt lag ud på dejen
- Fold den ene halvdel af dejen ind mod midten
- Fold nu den sidste halvdel hele vejen over den lukkede halvdel (Man skal nu ikke kunne se noget pesto, men kun dej)
- Giv dejen et par rul med kage rullen – men sørg for den holder formen
- Skær nu strimler af dejen på ca 1½-2 cm. bred.
- Del nu strimlerne på midten – MEN SØRG FOR DE STADIG SIDDER SAMMEN I TOPPEN.
- Vend fyldet opad og nu skal strimleren snurres ind i hinanden
- Rul nu den snoet pølse sammen i en cirkel og put en løse ende ind i midten.
- Riv godt med parmesan over dem
- Bag dem ved 200 g. i 12-15 min.
- Lad dem køle lidt af og spis dem nu!
Se evt. videoen her om hvordan du samler dine snurrer her
Velbekomme!

Æble/kanel kage

Ingefærshots
Du vil muligvis også synes om

Rösti med laks og rævesovs
maj 20, 2019
Muslinger som i sydens sol
juni 17, 2019