Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/mariaogmaden.dk/public_html/wp-content/plugins/page-views-count/admin/admin-interface.php on line 364
Persille/hvidløgssnurrer – Mariaogmaden.dk
Alle opskrifter,  Bagværk,  Snacks

Persille/hvidløgssnurrer

Denne  lille lækre snurrer, er fuld af smag og perfekt til madpakken, skovturen, eftermiddag snack eller som et  godt brød til aftensmaden eller salaten. 
De er nemmere at lave end de ser ud (og det er jo bare skøt). Så er de super smagfulde! Og så er der jo bare noget hyggeligt ved at bage. 

 

Du skal bruge: 

Dej: 

2 dl. lunkent sødmælk 

25 g. gær

1 æg

1 tsk. salt 

½ tsk. honning 

230 g. mel 

50 g. blød smør

parmesan 

 

 

Pesto: 

3 bundter persille 

2 fed hvidløg eller 3 små fed. 

75 ml. god olie 

50 g. ristet pinjekerner 

salt, peber og citronsaft til tilsmagning. 

 

Sådan gør du (pesto): 

 

  1. Pluk, skyld og tør persillen 
  2. Rist pinjekerneren gyldne og lad dem køle
  3. Kom persille, halvdelen af olien og  halvdelen af hvidløget ned i en minihakker og hak. 
  4. Tilføj pinjekerner og hak 
  5. Justere nu konsistensen med det sidste olie, men massen må ikke være for flydende, den skal bare være smørbar.
  6. Smag nu til med salt, peber, citron og hvidløg – den skal smage af meget, ellers “forsvinder” den i snurrerene. 

Normalt ville jeg altid putte parmesan i min pesto, men da det ikke er alle herhjemme der kan lide ost, undlod jeg det i denne her opskrift og rev i stedet for parmesan over nogen af snurrerne 

 

Sådan gør du:

 

  1. Opløs gæren i den lunken mælk  
  2. Tilsæt honning, salt og æg og rør det sammen 
  3. Tilsæt mel lidt ad gangen 
  4. Når alt melet er i, køres dejen på røremaskinen med dejkrog i 10 – 15 min. til den er godt æltet.
  5. Tilsæt nu den bløde smør og ælt deje i endnu 10 min.
  6. Stil dejen til hævning et lunt sted i 60 min.
  7. Rul dejen ud i en frikant på 40×60 cm. Jeg fandt en video
  8. Smør pestoen i et godt og jævnt lag ud på dejen
  9. Fold den ene halvdel af dejen ind mod midten  
  10. Fold nu den sidste halvdel hele vejen over den lukkede halvdel (Man skal nu ikke kunne se noget pesto, men kun dej) 
  11. Giv dejen et par rul med kage rullen – men sørg for den holder formen 
  12. Skær nu strimler af dejen på ca 1½-2 cm. bred. 
  13. Del nu strimlerne på midten – MEN SØRG FOR DE STADIG SIDDER SAMMEN I TOPPEN. 
  14. Vend fyldet opad og nu skal strimleren snurres ind i hinanden
  15. Rul nu den snoet pølse sammen i en cirkel og put en løse ende ind i midten. 
  16. Riv godt med parmesan over dem
  17. Bag dem ved 200 g. i 12-15 min. 
  18. Lad dem køle lidt af og spis dem nu! 

 

Se evt. videoen her om hvordan du samler dine snurrer her

 

 

Velbekomme!