Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/mariaogmaden.dk/public_html/wp-content/plugins/page-views-count/admin/admin-interface.php on line 364
Fladbrød med fyld – Mariaogmaden.dk
Aftensmad,  Alle opskrifter

Fladbrød med fyld

Fladbrød med fyld er skønt, du kan jo variere dem præcis som du vil, med dressing og fyld, og er du ikke til fladbrød men syntes at fyldet her lyder lækkert så put det i et pitabrød eller jeg tænker også at du med fordel kan lave ris til kødbollerne og så spise dem sådan. Men mit bedste bud er altså som her fladbrød med fyld.

Det skal du bruge:

4 pers

Fladbrød:

½ pakke gær

3 dl. vand

450 g. mel

1½ tsk salt.

Kødboller:

500 g. oksefars (ikke alt for magert)

1½ tsk. spidskommen

½ tsk kardemomme

½ chili (det kommer jo selvfølgelige an på styrken – min var mild)

1½ knivspids cayennepeber

Skal og saft fra ½ citron usprøjtet.

2 fed hvidløg

1 løg

2 tsk. salt

1 tsk. peber.

Dressing

1 dl. græsk yoghurt

1 dl. creme fraiche

1½ fed hvidløg

1 stor håndfuld persille

1 håndfuld mynte

saft fra ½ citron

½ tsk sukker

salt

Sådan gør du:

Fladbrød: 

  1. Start med at lave dejen til faldbrød da den skal hæve i min. 1 time.
  2. Opløs gæren i vandet
  3. Kom salt i.
  4. Kom mel i lidt ad gangen, når dejen er blevet fast, hældes den ud på et meldrysset bord og det sidste mel æltes i.
  5.  Nu skal dejen hæve lunt i min. 1 time- jeg tor min hævede i 1½-2 timer.
  6. Rul dejen ud i en lang pølse
  7. Del dejen i 10 dele og tril dem til boller
  8. Rul nu bolleren ud til tynde “pandekager”
  9. Steg fladbrødene inden servering. Steg med ved mellemhøj varme på en tør panden. De skal boble godt op, steg dem ca. 2 min. på hver side.

Fars:

  1. Rist spidskommen og kardemomme af på en tør pande, til det dufter dejligt. Lad det køle af.
  2. Hak løg og hvidløg meget fint.
  3. Riv chilien og citron på den fine side af et rivejern.
  4. Kom alle ingredienserne i en skål og rør det godt sammen.
  5. Lad det trække i en halvtimes tid.
  6. Smag til. Jeg smager ALTID på min fars, men er du ikke til det, så prøve steg en lille klat og se om den mangler noget.
  7. Form farsen til kødboller og steg dem af på en varm pande med olie.

Dressing: 

  1. Rør yoghurt og creme fraiche sammen i en skål.
  2. Hak mynte og persille fint og rør i
  3. Riv hvidløget og rør i
  4. Kom citronsaft i  og sukker og rør
  5. Smag til med salt.
  6. Dressingen her har også godt af at trække, men kan sagtes spises med det samme.

Serving: 

  1. Skyld salaten og lad det tørre.
  2. Skær ringe af rødløg og kvarte cherry tomaterne
  3. Bræk fetaen ud i små stykker
  4. Læg fladbrødet på en tallerken, kom salat, tomat, løg og feta på en ene halvdel.
  5. Læg kødbollerne ovenpå salaten, hæl dressing på og luk sammen.

Velbekomme <3
Ps. Denne ret er ikke noget du skal spise inden du skal på date, i byen, til jobsamtale eller lignede – jeg “duftede” af hvidløg i 2 dage efter. 🙂