Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/mariaogmaden.dk/public_html/wp-content/plugins/page-views-count/admin/admin-interface.php on line 364
Forfriskede iste til sommervarmen – Mariaogmaden.dk
Alle opskrifter,  Saft

Forfriskede iste til sommervarmen

Så kan sommeren bare komme an. Jeg er nemlig klar til at slukke tørsten med hjemmelavet iste og det kan du også blive, hvis du bare følger denne opskrift her, får du en dejlig forfriskede og sødmefyldt iste til de varme sommer aftner på terrassen. Det er bare om at komme i gang, så den stå klar i køleskabet lige til at slukke tørsten. 🙂 

Det skal du brug: 

3½-4 l. vand 

3 spsk. sort te

500 g. nektariner uden sten  (jeg kunne ikke få fat i ferskner, så jeg brugte bare nektariner) 

400 g. ufo ferskner eller flad fersken uden sten  (kan du få fat i ferskener så kan du bare nøjes med at alm. ferskener i det hele så det vil sige 900 g. ferskener uden sten.) 

1½  usprøjtet citron 

160 g. akacie honning

 

Sådan gør du:

 

  1. Mål 2 l. vand af og bring det i kog i en gryde
  2. Kom teen i vandet og lad det koge i ca. 10 min.
  3. Imens det koger skær du 1 citron tykke skriver og frugteren i både. 
  4. Kom nu frugten i tevandet (vent med citronen) og lad det simre i 55 min. 
  5. Kom citronskiverne i vandet og lad dem simre med i de sidste 5 min. 
  6. Si tevandet over i en skål. 
  7. Mas nu så meget af frugten gennem sien (som du kan) og ned i tevandet. 
  8. Find et pineligt rent viskestykke eller et andet ret klæde og si nu det hele over i en ren gryde – det skal bare rende stille og roligt.
  9. Teen er nu meget koncerteret, jeg syntes det var nødvendigt at spæde min te op med 1½ l. vand (men kom igen lidt i ad gangen).  
  10. Varm nu teen lidt op, tilføj honning (lad vær at komme det hele i på en gang, det er nemmere at tilføje end at tage op igen) og lad det smelte
  11. Tilføj citronsaft.
  12. Smag til med honning, vand og citronsaft evt. sukker.
  13. Tag teen af varmen 
  14. Skold nu de flasker som isteen skal opbevares i. 
  15. Hæld isteen på de ny skolede flasker
  16. Lad isteen køle helt af inden servering gerne til dagen efter. 
  17. Og nu er den klar til at drikke – jeg syntes den er herlig. 

 

 

Det gode ved en hjemmelavet iste er at du undgår tilsætningsstoffer, kunstige sødemidler, det er billigere end det du køber og så er det meget sundere! What’s not to like? Sommeren kan bare komme an nu, vi er klar til at slukke tørsten. <3

 

Det eneste lille minus der er ved isteen her, er at holdbarheden ikke er vanvittig lang, 2-3 dage i køleskabet og så skal den være drukket.