Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/mariaogmaden.dk/public_html/wp-content/plugins/page-views-count/admin/admin-interface.php on line 364
Kyllingedeller – Mariaogmaden.dk
Aftensmad,  Alle opskrifter

Kyllingedeller

Nøj, jeg syntes det er svært at finde på noget at spise i denne her varme. Men mad, det skal der til! Og jeg elsker jo at lave det, men der bliver svedt i det lille køkken. Jeg syntes denne her lette ret med gode kyllingedeller og en salat med frisk og grillet grønt er et super bud på en dejlig sommerret.

Så her kommer der lige en opskrift på dellerne. 

 

Det skal du bruge: 

450 g. kyllingefars

1 æg

½ dl. sødmælk

2-3 fed hvidløg

2 spsk. mel

1½ tsk. salt 

1 tsk. peber

Dette er min basis opskrift på kyllingefrikadeller. Jeg variere dem gerne, med revet gulerødder, persille, fetaost, rødpeber, pesto eller bare lige som du  kan lide dem. 

Sådan gør du: 

 

  1. Kom farsen i en skål og rør det sammen med hvidløget – du enten har hakket meget fint, knust eller presset. 
  2. Kom mel, salt, peber og æg i og rør
  3. Tilsæt mælk og rør frasen lind 
  4. Tilsæt til sidst evt. gulerødder eller hvad du ønsker i og rør det godt ind i farsen.
  5. Farsen har godt af at så og trække i køleskabet i minimum 30 min.
  6. Form frikadellerne og steg dem i olie på en pande ved middelhøj varme.

 

Jeg her i denne her udgave serveret dem til grillet majs med smør og chili og en salat bestående af: Salat, vandmelon, friske ærter, feta, agurk, friske cherry tomater, grillet tomater, grillet rød peberfrugt og hjemmelavet crutoner – det er dét nemmeste at lave, her er en lynopskrift på crutoner:

 

Plain crutoner 

Det skal du brug:

1 daggammelt brød

1 stor klat smør ca. 30 g. du kan sagtens lave dem i en god oliven olie – men jeg ELSKER smør!

Så kan du med fordel komme skiver af hvidløg på panden hvis du vil ha’ hvidløgscrutoner, krydder dem med chili, peber, salt, drys med friske finthakkede urter eller hvad du ønsker. 

 

Sådan gør du:

  1. Fjern skorpen fra brødet og bræk krummen i mundrette stykker – du kan også sagtens skærer dem ud. Jeg er bare ret vild med det rustikke look det giver at brække dem fra hinanden. 
  2. Kom fedtstof på panden ved middel varme og evt. hvidløg 
  3. Kom nu brødkrummeren på panden og vend dem jævnligt, de skal lyde hule eller tromme i panden når du vender dem – så er de færdige. 
  4. Krydder dem og lad dem køle af så er de klar til en salat eller en suppe. 

 

Velbekomme <3