Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/mariaogmaden.dk/public_html/wp-content/plugins/page-views-count/admin/admin-interface.php on line 364
Pasta med skaldyr – Mariaogmaden.dk
Aftensmad,  Alle opskrifter

Pasta med skaldyr

Det var slet ikke meningen at jeg ville ha lavet denne her ret. Jeg ville ha haft dejlig fisk eller en lækker fiskesuppe, men da min lokale fiskepusher er på ferie, måtte jeg jo sadle om. Jeg fandt nogle jomfruhummer fra Læsø og nogle tigerrejer i frostboksen, købte dem, noget fennikel, en fløde og en masse dejlige tomater i regnbuens farver.
Så måtte jeg finde på noget ud fra hvad jeg havde købt og hvad jeg havde i køkkenet. Jeg var ude i mange ting, skulle det bare være en salat, endnu en hummerbisque, noget paella lignede, eller en pasta ret?
Jeg i gik ret hurtigt væk fra ideen om paella, da jeg manglede ALT for meget til den ville blive sådan lækker-lækker, men nøj hvor skal jeg meget snart ha lavet mig en stor dejlig omgang paella – jeg elsker det virkelig! <3

Da det hele blev lavet lidt på stum, er det svært at komme med en helt præcis opskrift på denne ret, men jeg skal gøre mit bedste!

Det skal du bruge: 

½ finnikel 

2 fed hvidløg 

hvidvin (jeg brugte nok lidt  under ½ flaske – måske lidt mere) 

en sjat vand

1 skalotteløg

1 knivspids cayenne  peber

Olie til stegning  

1/4 l. fløde 

lidt citron saft 

2 stængler blegselleri

3 små gulerødder 

1 lille dåse tomatkoncentrat 

10-12 tomater i farver

1 pakke jomfruhummer 

1 pakke tigerrejer 

salt og peber 

dild 

 

Sådan gør du: 

 

 1. Start med at pille skal og tarm fra jomfruhummer og rejer – gem kødet i kølskabet , det bruger vi senere  
 2. Skyld og skær grønsagerne i minder stykker 
 3. Kom lidt olie i en gryde og varm den op
 4. Kom løg og hvidløg i gryden 
 5. Kom gulerødder og selleri i.
 6. Kom skallerne i gryden og rist dem af, til de dufter dejligt sødligt.
 7. Kom en stor skefuld tomatkoncentrat i og rist det med.
 8. Hæld hvidvin på og lad det koge ind  ca.  20 min. 
 9. Skum af for evt. urenheder i toppen af væskens i gryden 
 10. Efter 20 min. sigtes væsken over i en ren gryde 
 11. Sæt væsken over middel varme og tilsæt flød
 12. Lad det koge lidt ind
 13. Smag nu til med tomatkoncentrat, cayenne peber, salt, citron og peber 
 14. Kog pastaen til de et 2 min. fra at være færdige 
 15. Hæld vandet fra pastaen, hæld nu hummersaucen på pastaen 
 16. Skær jomfruhummerhalerne og tomaterne i mindre stykker (men ikke for små) og kom dem i  pastaen og lad dem tilberede deri 
 17. Varm en pande godt op med olie på og steg tigerrejen med hvidløg, salt og peber 
 18. Skær de tilberedt rejer ud i mindre stykker og vend dem i pastaen lige inden servering – gem gerne et par stykker til pynt
 19. Server nu rettet i en skål og pynt med lidt dild og hele rejer. 

 

Velbekomme <3