Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/mariaogmaden.dk/public_html/wp-content/plugins/page-views-count/admin/admin-interface.php on line 364
Tomatsuppe – Mariaogmaden.dk
Alle opskrifter,  Kødfridage

Tomatsuppe

Her kommer opskriften på en skøn tomat suppe. Den dufter i hele hytten når du er i gang med den, og du bliver glad i maven når du spiser den. Det må da være en Win-win!

Jeg har her lavet den med creme fraiche, crutoner og frisk timian. Man kan også servere den “rent” med et godt brød til eller med suppehorn i.  

 

Det skal du bruge: 

til 2 pers

 

4 store tomater 

1 bakke tomater i blandet farver 

2 rødløg 

1½ rød peberfrugt 

½ tsk. sukker 

1½ spsk. god olivenolie 

5 dråber balsamico eddike 

1/4 chili (det afhænger selvfølgelige af styrken)

3 fed hvidløg

2 spsk. tomatkoncentrat 

25 ml. fløde (kan undlades – det giver den bare en rund og fyldig smag)

1½-2 dl. grøntsagsfond

frisk timian

salt og peber.

 

Sådan gør du:

 

  1. Skyld tomater og peberfrugt, skræl løg og hvid løg.
  2. Knus hvidløget, skær grøntsagerne ud i grove stykker og kom et i et ildfast fald eller en bradepande
  3. Drys sukker, salt, olivenolie og balsamico over grøntsagerne og vend det godt sammen
  4. Læg 4-5 friske timian stilke på
  5. Bag nu grøntsagerne i ovnen i min. 1 time gerne længere ved 125 grader (jeg bagte mine i 2 timer)
  6. Hæld grøntsagerne og væden fra fadet i en blender og blend – har du ikke en blender, så kommer du de bare i en skål og blender med en stavblender.
  7. Jeg kan bedst lige min suppe er helt glat så jeg sigtede min suppe – men er du til en grov suppe så hælder du den bare i den gryde nu.
  8. Varm suppen op – tilføj fond og fløde og tomatkoncentrat og lad den varme godt igennem.
  9. Smag til med salt, peber, tomatkoncentrat evt. chili

 

Nu er suppen klar til at spise. velbekomme <3