Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/mariaogmaden.dk/public_html/wp-content/plugins/page-views-count/admin/admin-interface.php on line 364
Cannelloni med oksefars – Mariaogmaden.dk
Aftensmad,  Alle opskrifter

Cannelloni med oksefars

Jeg har valgt at lave lidt temauger herhjem og jeg ligger ud med en dejlig tur til Italien, maden i Italien er intet mindre end fanstatisk, så ugen har været intet mindre end skøn. Jeg har tænkt tilbage på sommer, sol, bare tæer, vin, varme og god mad og er der noget bedre end at tænke tilbage på gode stunder i efterårskulden. Italien har jo, et helt fantastisk køkken så en uge har slet ikke været nok, så der må komme en part 2 på et tidspunk. Håber i vil, bruge lidt fra denne uge her, eller bare få ideer, inspiration eller prøve mine opskrifter. 🙂 

 

 

Det skal du bruge: 

4 pers. 

600 gram hakket oksekød (ikke for magert, jeg brugte 12-15%)

1 flaske Urtekram mosede tomater

1 dl. vand                                                                                                                                                                   

2-3 dl. oksefond (kan undlades, og så bruges bare vand)                                                                              

5-6 fed hvidløg 

2 store løg

2 tsk. tørret oregano

2 tsk. tørret basilikum

1 tsk. tomatpurre

1 rød peberfrugt

sukker 

æbleeddike 

salt og peber

½ chili ikke alt for stærk 

1 kugle frisk mozzarella

frisk basilikum

 

Sådan gør du: 

 

Fars: 

  1. Hak det ene løg, de 3 fed hvidløg, chili og peberfrugten fint og kom dem på en pande med lidt olie ved middel varme, de skal ikke tage farve bare blive klare. 
  2. Kom farsen på panden og skru nu op for varme, så kødet bliver godt brunet – hvis du ikke har en pande der er stor nok, så steg hellere kødet af flere omgange så det hele får god varme og bliver ristet godt af. 
  3. krydder nu kødet godt med salt og peber og smag til. 
  4. Tag farsen af panden. 

 

Tomatsovs:

 

  1. Hak løg og hvidløg fint og kom det i en gryde med lidt olie i bunde ved middel varme, de skal igen ikke tage farve med bare blive klare.
  2. Hæld de mosede tomater, krydderrier, fond og puré i gryden, lad det stå og simre i 10-15 min.
  3. Spæd evt. til med vand eller mere fond – sovsen må ikke være for tyk og smag til evt. med æbleeddike og sukker.

 

Samle cannelloni:

 

  1. Tænd ovnen på 175 grader. 
  2. Kom lidt tomatsovs i bunden af et ildfastfad 
  3. Fyld pastaen med oksefars, rul dem og læg dem med samlingen nederst – du kan med fordel pensle lidt vand på pastaen i samlingen, så holder den bedre
  4. Kom nu mere tomatsovs over cannelloni og bræk stykker af den friske mozzarella over 
  5. Giv cannelloni ca. 20 min. i ovnen.
  6. Server nu med lidt frisk basilikum og evt. et brød eller en grøn salat til.Velbekomme <3