Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/mariaogmaden.dk/public_html/wp-content/plugins/page-views-count/admin/admin-interface.php on line 364
Friteret mozzarella kugler – Mariaogmaden.dk
Alle opskrifter,  Snacks

Friteret mozzarella kugler

Ja, det er jo ikke til at komme udenom. Alt der kommer i frituren er bare godt, du kan putte et snørebånd i frituren og det ville smage godt. Jeg har endnu ikke eksperimenteret med snørebånd i fritøsen, men ost i brændende varm olie er et sikkert hit 😉

Her kommer mit bud på de dejligste mozzarella kugler, der er en perfekt starter, godt til buffeten, skøn på tapasbordet og endnu bedre som snack.

 

Det skal du brug: 

 

En pakke små mozzarella kugler 

2 dl. hvedemel 

2 – 2½ dl. panko rasp – du kan sagtens bruge alm. rasp, men jeg fortrækker panko til de her lækkerheder. 

2 æg

1½ fed hvidløg 

½ chili ikke alt for stæk

salt og peber 

olie til fritering

 

Sådan gør du: 

 

  1. Start med at lægge mozzarellakuglerne i lunt vand i 10 minutters tid. 
  2. Sæt olien over i en gryde og lad den varme 
  3. Pisk æggen sammen 
  4. Riv hvidløg og chili og vend det i melet, sammen med salt og peber
  5. Lad mozzarellakuglerne dryppe lidt af 
  6. Vend mozzarellaen i melet – så de er helt dækket 
  7. Nu i æg 
  8. Og så skal de trilles i panko 
  9. Tjek nu at olien er varm nok, ved at dyppe en kugle i og se om det bubbler omkring. 
  10. Fritere til de er gyldne og lækre – lad dem dryppe af på fedtsugende papir og drys med flage salt. 

Værsgo og velbekomme <3