Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/mariaogmaden.dk/public_html/wp-content/plugins/page-views-count/admin/admin-interface.php on line 364
Oksekød i rød karry – Mariaogmaden.dk
Aftensmad,  Alle opskrifter

Oksekød i rød karry

Nogen gang, skal grøntsagsskuffen tømmes, en af de gode måder er at smide det hele i en wok , i en suppe eller lave det til skønne purer. Jeg har denne gang valgt at komme det hele i en wok med rød karry og kokosmælk, det er en sikker vinder. Nu får i mit bud, på hvad jeg syntes der fungere. 

 

Det skal du bruge: 

Forberedelsestid 20 min.                               Samlet tid ca. 35 min. 

4 pers. 

 

½ broccoli 

1 peber frugter (jeg brugte gul og rød) 

4 gulerødder 

1 løg 

½ pakke babymajs 

½ pakke sukkerærter 

300 g. oksekød i strimler 

olie  

1 glas god rødkarrypasta 

fiskesovs efter smag 

½ lime 

½ tsk. rørsukker 

1½ dåse koksmælk 

salt 

forårsløg, lime og cashewnødder  

 

 

Sådan gør du: 

 

 1. Vask alle grønsagerne og skær dem ud, jeg kan godt lide de er skåret ud så de er lange i wokken, broccoli pukker jeg bare i små buketter. 
 2. Varm din wok eller en stor pande med høje kanter godt op med lidt olie
 3. Krydre kødet med salt og giv det en god stegeskorpe, det er vigtigt at panden eller wokken er meget varm, når du putter kødet på. Når kødet er blevet godt brunet tager du det af.  
 4. Sku lidt ned for varme, sådan middelhøj varme, kom nu løg og gulerødder i rør et par gange i dem. Kom derefter resten af grøntsagerne og den røde karry  i (jeg brugte et helt glas, men jeg er også vild med stærk mad), start med lidt af gangen, smag dig frem, så det passer lige til dig og lad det steg lidt af i et par minutter eller 5. 
 5. Kom nu kødet i og ved det sammen med grønsagerne. 
 6. Kokosmælken hældes i. 
 7. Lad det hele simre i 10-12 min. 
 8. Smag nu til med, sukker, lime chili og evt. mere rød karry.
 9. Server med ris til og fint snittet forårsløg, limebåde og cashewnødder


  Velbekomme <3