Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/mariaogmaden.dk/public_html/wp-content/plugins/page-views-count/admin/admin-interface.php on line 364
Beder på allersmukkeste vis – Mariaogmaden.dk
Alle opskrifter,  Forretter

Beder på allersmukkeste vis

Er det ikke bare noget at det flotteste?

En “lagkage” af beder, som tager sig så flot og appetitligt ud på tallerkenen. Og så er det tilmed super nemt at lave – det gør det da bare endnu bedre. Vær opmærksom på at den skal lægge i presse et døgns tid.

Det skal du bruge:

4 pers.

1 kg blandet beder

200 g. smøreost

olivenolie

citron saft efter smag

Salt og peber

Sådan gør du:

Vask bederne og kog dem møre i ca. 30-45 min. det er nemmest at koge med skræl, da du derefter bare kan gnide skrællen af.

Lad bederne køle af og skær bederne i tynde skiver

Beklæd en rugbrødsform med film

Rør smøreost, salt, peber og citronsaft sammen og smag til

Læg nu et jævnt lag af lyse bede i bunden af den beklædte rugbrødsform, pensle dem med lidt olie, giv dem et drys salt og peber og smør nu forsigtigt et tyndt lag smøreost ud på bederne. Forsæt sådan til formen er flydt, du starter med den lyse, så den gule og til sidst rødbede.

Beklæd formen helt med film nu, og stil den på køl og læg den under pres. Jeg brugte bare 1 liter mælk.

Dagen efter er den klar til at blive serveret, skær den i smukke skiver og nyd både synet og smagen!


Lav evt. en Balsamico glace til, eller en vinaigrette for at få noget syre til!

Velbekomme <3