Alle opskrifter,  Simremad

Boeuf bourgogne uden bourgogne

Jeg elsker simremad og det er efter min optik mega undervurderet gæstemad. Der er så mange fordele ved simremad, du kan bruge billige udskæringer, du kan få tømt din grønsagsskuffe, det tager ingen tid at forberede, du kan hygge dig med dine gæster imens maden tilbereder, for den passer sig selv, du får så meget god smag og det bedste af det hele, det er “lovligt” at sætte gryden på bordet. Ja, jeg er vokset op med at man ikke sætter gryder på bordet, med ved simremad må man god, eller man nærmes skal, det der hyggeligt ved at der kommer sådan en stor gryde på bordet og duften spreder sig i hele hytte og man bare har lyst til at gå om bord, det er som det skal være. Intet mindre. Rustikt på den fede måde.

Det skal du bruge:

4 pers.

Ca. 800 g. oksekød – jeg brugte inderlår

8-10 gulerødder

4 porre

4 løg

3 fed hvidløg

1 flaske rødvin – jeg bruger bare hvad jeg har og da jeg ikke er nogen vinpige, bliver det tit den billige fra Rema, men er du glad for vin og en større vin kender en mig, så brug den du syntes der er kanon (og kan du lære mig at drikke vin, så sig lige til 😉 )

olie

salt og peber

3-4 laurbærblade

En lille håndfuld frisk timiankviste

Ca. 1/4 l. fløde

2-3 spsk. mel + et par skefulde til evt. jævning

200 g. bacon

½ l. oksefond

2 bakker championer

2-2½ dl. vand

1 stor dusk persille.

Sådan gør du:

  1. Hvis du har valg et helt stykke kød, så start med at pudse det af og skær det i stykker af ca. 2×2 cm.
  2. Skyld og skær grønsagerne. Jeg kan personligt godt lide det ikke er for fint, når det skal være i gryderetter.
  3. Stege baconen af til det er sprødt, tag det op og lad det dryppe af på noget køkkenrulle.
  4. Kom lidt olie i gryden, giv den god varm og lad olien blive varm, brun nu kødet af flere gange – hvis du kommer det hele i på en gang, vil det komme til at koge og du vil ikke opnå, den stege skorpe du ønsker. husk at krydre kødet med salt og peber.
  5. Når du har brunet at kødet, kommer du det hele tilbage i gryden og drysser med mel.
  6. Kom nu bacon og grønsager, timian og laurbærblade i, men VENT med champignonerne de skal først i til sidst, lad det lige få lidt varme, men uden at tage farve
  7. Hæld nu rødvin på og lad det koge i ca. 10 min uden låg, da alkoholen skal have lov til at koge ud.
  8. Hæld nu vand og fond på og lad det nu simre i 2½-3 timer.
  9. Nu skal der det sidste kærlighed i gryden, det gør du ved at hælde fløde i, komme championer i, smage til med salt og peber, evt. jævne sovsen med en meljævning, hvis det er nødvendigt, så husk at lad den komme op og koge igennem i et par minutter. Lad retten simre i yderlige 15-20 min.
  10. Servere nu retten med kartoffelmos og friskhakket persille.

Velbekomme <3