Alle opskrifter,  Kødfridage

kartoffel/svampe gryde

Jeg prøver at være så bevidst om mine valg som muligt, jeg køber primært økologisk og dansk produceret. Der for har jeg også en kødfri dag om ugen, og denne her ret er et super godt bud på den skøn ret hvor kødet ikke mangler. Er du ikke lige så overbevist og de der kødfrie dage, som jeg, så kan du sagtens servere et stykke kød hertil.

Det skal du bruge:

til 4 pers

1 bakke champignon ca. 250 g.

50 g. tørret kantareller

1 pose små kartofler ca. 750 g.

2 løg

3,5 dl. fløde

1 fed hvidløg

2 kviste frisk rosmarin

olie til stegning

1 tsk. smør

salt og peber

Sådan gør du:

  1. Start med at udbløde de tørret kantareller efter pakkens anvisning, men ca. 30-60 min.
  2. Vask kartoflerne og sæt dem over at koge i godt saltet vand til de er møre, ca. 12-14 min.
  3. Når kartoflerne er kogt, skæres de ud i halve eller kvarte.
  4. Hak løg og hvidløg fint, halver og kvarte champignonerne,
  5. Kom lidt olie på en stor pande og svits løg og hvidløg af, de må ikke få farve men skal bare blive blanke, tag dem af og læg til side.
  6. Kom evt. lidt mere olie og smør på panden, steg nu champignon til de har fået lidt farve.
  7. Kom nu løg, hvidløg, kantareller, kartofler og rosmarin på panden.
  8. Tilsæt fløde og lad det simre i ca. 7 min. Fløden skal tykne en smule, så det bliver en dejlig fortættet ret.

Servere retten med semi-dried tomater – syltet løg eller svampe for at skabe et syrligt modspil til den fede, lidt tunge ret.

Jeg har her valgt at servere med, grønkålschips, semi-dried tomater og frisk purløg.

Jeg syntes af det er super lækkert med det sprøde til den bløderet, det kunne også ha været noget rugbrødsknas.

Hvis du har noget karse i vindueskarmen så top retten med det, det smaget skønt!

Velbekomme. <3