Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/mariaogmaden.dk/public_html/wp-content/plugins/page-views-count/admin/admin-interface.php on line 364
Oksehale ragout ala bolognese – Mariaogmaden.dk
Alle opskrifter,  Simremad

Oksehale ragout ala bolognese

Er der en ting jeg ELSKER så er det simre retter – er det en ting jeg hader, så er det min utålmodighed men det er ligesom om, at de to ting bare er en virkelig dårlig kombi. Her er en af de bedste simreretter jeg længe har smagt. Og jeg lover den er hele ventetiden værd.

Jeg syntes det er rigtig sjovt at bruge oversete udskæringer, også fordi at man får brugt hele dyret og det er miljø rigtigt og respekt for dyret. Så herhjemme, så den ofte på indmad, haler og har også eksperimenteret med griseøre. Så lad vær med at lad jer skræmme af det ikke hedder mørbrad, steak eller kortelet. Jeg lover det er mindst lige så velsmagende og lækkert som de “kendte” udskæringer.

Det skal du bruge:

Forberedelses tid ca. 30 min. Samlet tid ca. 8 t 30 min.

4 pers

1½ kg oksehaler

6-7 gulerødder

6 stængler bladselleri

3 løg

2-3 porre (kan undlades)

5 dl. oksefond

2 dåser hakket tomat

2 dl. rødvin

5 fed hvidløg

5 laurbærblade

10 friske timian stilke

evt. vand

1 dl. fløde

salt og peber

Olie til stegning

Sådan gør du:

  1. Trim kødet, dvs. skær det værste fedt fra og evt. sener.
  2. Krydder kødet godt med salt og peber og brun dem på alle sidder på en god varm pande eller endnu bedre i en stor støbejernsgryde
  3. Skær grønsagerne i tern
  4. Tag halerne op og kom grønsagerne i gryden og svits dem
  5. Kom kødet tilbage i gryden, sammen med laurbærblade og timian
  6. Hæld rødvinen på og lad det koge i godt 5 min.
  7. Tilsæt nu de hakkede tomater, fond og evt. lidt vand – det er bare vigtigt at kødet er dækket af væske.
  8. Giv det et opkog, skru ned og lad det simre ved svag varme under låg i 8 timer
  9. Tag forsigtig haleren op, pil kødet af benene og trævl kødet med en gaffel.
  10. Si grønsagerne fra saucen – VIGTIGT gem begge dele, altså både grøntsager og saucen.
  11. Blend grønsagerne til en mos – mosen bruges til at jævne saucen med.
  12. Hæld saucen tilbage i gryden, tænd for blusset ved middelvarme og kom grøntsagsmosen i lidt ad gangen, til du syntes den har det helt rette konsistens.
  13. Når saucen har den rette konsistens, varmes den godt i gennem, kødet tilføjes og der smages til med salt, peber og evt. et lille skvæt fløde.
  14. Nu har du ventet på herligheden her i 8 timer, så server den med pasta og revet parmesan eller på en lækker kartoffelmos!



Velbekomme <3