Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/mariaogmaden.dk/public_html/wp-content/plugins/page-views-count/admin/admin-interface.php on line 364
Madpandekager – Mariaogmaden.dk
Alle opskrifter,  Bagværk

Madpandekager

Det er bare noget hyggeligt, over at man selv kan vælge hvad med vil have i sin mad, sidde ved bordet, be’ om fyldet på kryds og tværs af hinanden og ikke mindst spise med fingeren, jeg er fan af fingremad! Her er et bud på fingremad, som der bliver et hit hos alle i familien.


Det skal du bruge:

Forberedelses tid 35 min. Samlet tid ca. 45 min

4 pers. 

4 æg

50 g. hvedemel

50 g. fuldkornsmel

½ tsk. salt

50 g. smør

1 dl. smagsneutral olie

2½ dl. sødmælk

Sådan gør du:

  1. Bland melet godt sammen.
  2. Slå æggen ud i en skål og kom melblandingen i lidt ad gangen mens der piskes, der skal piskes til der ikke er nogen klumper i dejen.
  3. Kom smør og olie på en pande (den pande du også vil bage dine pandekager på) og varm det op indtil smørret er smeltet. – panden skal ikke vaske.
  4. Hæld nu olie/smør blandingen i dejen, imens der stadig piskes.
  5. Tilsæt til sidst salt og mælk og rør det godt sammen
  6. Bag nu pandekagerne ved godt varme på den pande, hvor du smeltede fedtstoffet på – der skal ikke bruges mere fedtstof til panden, da der er i dejen, så de sidder ikke fast.
  7. Lad dem køle lidt og servere dem enten i en stak på midten af bordet, med jeres fyld ved siden af, så man selv kan lave dem. Eller fyld dem i køkkenet

Velbekomme <3