
Benittamad
Okay, jeg håber overskriften vækker din opmærksomhed. Denne ret her, har jeg fået fra jeg var helt lille, det var min mors gamle nabo, der lavede denne ret til hende, i starten af 1920 (undskyld mor 😉 ). Nu har jeg overtaget retten, lavet lidt om på den – men jeg viste ikke hvad jeg skulle kalde den, udover Benittamad, som det altid har heddet! Så her kommer opskriften på Benittamad, hvis i har et genialt navn til den så kom med det.
Det skal du bruge:
4 pers.
3-4 poussiner (Kan udskiftes med, kyllingebryst eller kalkunbryst ca. 1 kg.)
250 g. champions
3 stilke bladselleri
4-5 gulerødder
2 store løg
1 rød peberfrugt
1 grønpeberfrugt
3-4 kviste timian (eller mere efter smag)
1 spsk. dijonsennep
2 knivspids cayennepeber
2 spsk. soya
1 dl. fløde
Ca. ½ l. kyllingefond
salt og peber
olie til stegning
Sådan gør du:
- Ordne grøntsagerne og skær dem ud. Løg i både, gulerødder, selleri og peberfrugt i skiver, champions i kvarte.
- Sæt en stor gryde over med lidt olie i, krydder med poussinerne med salt og peber, brun dem godt af på alle sider, en af gangen og tag dem op.
- Kom grøntsagerne i gryden og svitses lidt
- Læg kødet og timiankviste på grøntsagerne og hæld fond ved, til kødet er ca. halvt dækket.
- Lad det simre i ca. 30 min. (laver du det med kyllingebryst, så skal det simre i ca. 15 min.)
- Tag kødet op og lad det hvile
- Saucen laves nu færdig, ved at tilsætte, fløde, dijonsennep, soya, cayennepeber, salt, peber og evt. mere timian. Kan evt. jævnes med en meljævning.
- Serveres med pommes.
Velbekomme <3

Semi tørret tomater

Toscakage
Du vil muligvis også synes om

Suppe til at varme sig på – nemlig minestronesuppe
oktober 28, 2018
Ristaffel
august 19, 2020