Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/mariaogmaden.dk/public_html/wp-content/plugins/page-views-count/admin/admin-interface.php on line 364
Pasta med laks – Mariaogmaden.dk
Aftensmad,  Alle opskrifter

Pasta med laks

Denne skønne pasta ret er skøn både for øjnene, for smagsløgene og for maven. Den er perfekt til lune sommeraftner eller kolde vinter dage, hvor man bare savner sol, sommer, varme og farver.
Så er det jo vigtigt at nævne at fisk er sundt, så derfor sker der ingenting ved at der er en skvis fløde i sovsen 😉


Laks er en af de mest spiste fisk, hvilket jeg jo godt forstår. Laks er sådan en alsidig fisk, hvilket er synd ikke at benytte sig af. Jeg elsker laks, men jeg kan næsten ikke få det ned hvis den er overtilberedt, så derfor steger jeg laksen for sig selv i denne opskrift og deler den i stykker til sidst, du kan også sagtens servere laksefilet hel og pastaen ved siden af.
Håber du kan lide denne ret lige så meget som jeg kan.

Det skal du bruge:
Til 2 pers

2 fersk lakse filet
250 g. frisk spinat pasta (neutral pasta kan sagtens bruges)
1 fed hvidløg
2 dl. fløde
Saft og skal fra ½ citron ca. (smag til undervejs)
200 g. frisk spinat
200 g. cherrytomater
Olie
Salt
Frisk kværnet peber

Sådan gør du:

  1. Kog pastaen efter anvisningen på emballagen, i godt saltet vand.
  2. Skyl spinat og tomater
  3. Halver tomaterne og hak hvidløget helt fint.
  4. Sæt en pande over med lidt olie (middel varme) svits tomater, hvidløg og spinat i 1½-2 min. til spinaten er faldet sammen: Tag det her efter af varmen.
  5. Steg laksen på en pande med skindsiden nedad, i olie ved middel varme, i ca. 5-6 min. (det afhænger selvfølgelig af højden på fisken). Tag panden af varmen, vend lasken, så den nu ligger med skindsiden opad, og lad den trække et par min. TIP: er du i tvivl om din fisk har fået nok, kan du stikke en kødnål i fisken, og læg de på læben, er nålen varm, er fisken færdig.
  6. Kom den kogte pasta på panden med fløde, citronsaft + skal og grøntsager, lad det få varme og smag til med salt og peber.
  7. Kassere skindet på lasken og skær det i mindre stykker og server med pasta.

Velbekomme <3