Aftensmad,  Alle opskrifter

Tatar

Et af de værste spørgsmål man kan stille mig er “Hvad er din livret?”. Jeg ved det simpelthen ikke, jeg er ALT for glad for mad til kun at må vælge en ting! Det afhænger for mig også rigtig meget om, vejret, sæson og ikke mindst, hvad jeg lige har lyst til den dag. Så min livret kan være alt fra hotdogs til en lækker let fiske servering, flæskesteg, indmad eller en steak med bearnaise.
Jeg har selvfølgelige nogle retter, der altid kan gøre mig glad, som jeg altid har lyst til og der bare er en sikker vinder! En af dem er tatar – rawfood der er til at forstå! Jeg elsker det, både rørt, skrabet, hakket eller skært. Du kan variere det i alle retninger, lave det på fisk, okse eller vildt.
Herhjemme ville jeg ikke kunne undvære tatar – så her kommer der en opskrift på min seneste variation af tatar.

Det skal du brug
til 4 pers

600 g. okseinderlår
ca. 20 grønne asparges
150 g. creme fraiche 38% – 18% kan også bruges, hvis samvittigheden har det bedre med det.
5 dråber citronsaft
2 tomater – jeg brugte Sweet marmande, købt i Rema 1000.
ca. 100 g. parmesan
salt og peber efter behov.
Urter – jeg brugte, brøndkarse, kørvel, karse og ærteskud.

Sådan gør du:

  1. Start med at skær dine tomater helt tyndt ud – gerne på mandolin. De skal nu dehydreres, det kan gøre i ovnen eller i en dehydrator. Det er super nemt, de tynde skiver tomat, ligges på en bradepande, giv dem en lille dråbe olivenolie, lidt salt og bag dem ved 55-60 grader i ca. 2 timer. De skal være sammenfaldet, koncentrer i smagen og stadig bøjelige og lækre. Samme fremgangs måde bruge i dehydrator.
  2. Skrab kødet og opbevar det på køl.
  3. Knæk aspargesene, der hvor de naturligt vil knække og smid den nederest del ud. Skær hovederne af aspargesen og rist dem lyn hurtig på en varm pande.
  4. Stilken fra aspargesen, skæres/skrælles nu i crudité – kan gøres med en tyndskræller, kartoffelskræller eller på mandolin. læg dem derefter i isvand.
  5. Pisk creme fraiche tyk med citron saft og smag til med lidt salt.
  6. Riv parmesanen på den fine sidde af rivejernet.
  7. Tag kødet ud, og smagt det til med salt og peber. Lad det temperere en smule så det ikke er helt iskoldt.
  8. Anret nu: start med at bygge tartaren op, ved at lægge den på midten af tallerken, i en udstikker, kom creme fraichen i en sutteflaske/sprøjteposte og lav små dutter på kødet, læg nu aspargeshovederne på kødet, læg nu crudité af asparges på, kom det revet parmesan på og pynt af med urter, læg til sidst et par skiver tomat på siden.
Velbekomme <3