Alle opskrifter,  Mad i fad

Karbonader i fad

Jeg er typen, der vil kunne lide alt, så er der noget jeg ikke kan lide så øver jeg mig i at spise det indtil jeg kan lide det – og sådan har det været med karbonader/krebinetter, jeg har hadet det! Men så prøvet jeg at lege lidt med maden og lave denne her ret. Nemlig karbonader i fad og det fungere altså bare. Jeg kan lide karbonader nu! Det er en super nem ret at lave og endnu bedre så minimere du opvasken, ved kun at skulle bruge en pande og et ovnfast fad – og hvem kan ikke lide det?

Det skal du bruge:
Til 3 pers

400 g. hakket flæsk og kalve kød
1 pose/bakke små kartofler ca. 650 g.
1 Rød peberfrugt
2½-3 dl. fløde
2 fed hvidløg
2 løg
1 spsk. kapers (er du ikke til kapers, så undlad dem)
2-3 spsk. tomat koncentrat
1 dl. fond – kan erstattes med vand og bouillonterningen
Rosmarin
Citronskal
Salt og peber
Mel til at vende kødet i
olie og smør til stegning.

Sådan gør du:

 1. Rør slat og peber i farsen – så den smager af lidt. Form nu 4 karbonader og vend dem i mel på alle sider.
 2. Skær kartoflerne i halve/kvarte, alt efter hvad der passer i størrelsen og steg dem på en pande med lidt olie et par kviste rosmarin, ved middel varm, i ca. 15 min. de skal være gylden og næsten færdige. Kom kartoflerne i et ovnfast fad.
 3. Brun karbonaderne på samme pande som du stegt kartoflerne på, når de er brunet af, lægger du men ovenpå kartoflerne.
 4. Skær peberfrugten og løg i små tern.
 5. Hak hvidløg og kapers fint.
 6. Kom grøntsagerne på panden og giv dem noget varme, dog uden de tager farve.
 7. Tilsæt tomatkoncentratet og lad det riste lidt af.
 8. Hæld nu fond på og lad det komme i kog og lad koge i 7-10 min.
 9. Tilsæt nu føde og smag til med godt med rosmarin, citronskal, salt og peber, evt. mere tomat.
 10. Hæld sovsen over kartoflerne og ved det godt rundt og læg karbonaderne på toppen
 11. Stil fadet i en forvarmet ovn 200 g. og giv det ca. 10-15 min.Velbekomme <3