Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/mariaogmaden.dk/public_html/wp-content/plugins/page-views-count/admin/admin-interface.php on line 364
Pastafad – Mariaogmaden.dk
Alle opskrifter,  Mad i fad

Pastafad

Hvis i ikke har bemærket det, så er jeg gået helt amok i fadrette, ovnretter, mad i fad – ja kært barn har mange navne.
Men det er da så nemt, det gør aftensmaden til at overskue , i en travl hverdag. Alle fadretterne ligger på en forberedelsestid på 25 min eller mindre, og så kan de ikke være meget nemmere! Jeg er altså bare pjattet med disse retter – selvom jeg er en foodie og elsker at bruge masser af tid i køkkenet, så har kan hverdags trummerum altså også gå udover mit overskud i køkkenet, men heldigvis er der hjælp at hente ved at smide alt i et fad!
Udover at man har minimeret brug af tid i køkkenet, så står man heller ikke med 4, gryder, 2 pander, 8 knive og 3 spækbrædder der skal vaskes op, og helt ærligt hvem elsker ikke at slippe for en opvask?
Den sidste ting, som jeg lige vil fremhæve ved mad i fad, er at du kan jo variere dem på 10000 måder, der er det altså kun fantasien der sætter grænser!
Her er mit bud på en pastaret jeg er sikker på hele familien vil elske!

Det skal du bruge
Til 4 pers.

700 g. pasta
550 g. kogt skinke i tern – jeg køber et helt stykke kogt skinke og skære det selv, men skal det være endnu nemmere, så kan du købe skinketern.
40 g. smør
2½ – 3 spsk. hvedemel
½ l. mælk – jeg bruger altid sødmælk – men skal du spare på kalorieren, så tager du bare en mindre fed.
100 g. revet mozzarella
30 g. cheddar mature
½ muskatnød
300 g. ærter
Citronskal
Salt og peber

Sådan gør du:

  1. Kog pastaen, efter anvisningen på posen.
  2. Lav en klassisk opbagning til sovsen – det gøres ved at tilsætte smør i en tykbundet gryde og lad det smelte ved middelvarme – DET MÅ IKKE BRUNE!
  3. Når smørret er smeltet, tilsætter du én skefuld mel ad gangen og rør det sammen.
  4. Tilsæt nu mælken lidt ad gangen og rør godt – sovsen skal tykne hver gang, inden du tilføjer mere mælk, bliv ved med at tilsætte mælk til sovsen har en god konsistens.
  5. Tilsæt nu den revet ost lidt ad gangen og lad det smelte inden du tilføjer mere.
  6. Smag nu sovsen til med salt, peber, revet muskatnød og revet citronskal.
  7. Ved de kogte pastaer og skinke i sovsen og hæld det derefter over i et fad og kom lidt revet ost på toppen. (denne ret, behøver ikke komme i ovnen)
  8. Giv den ca. 10 – 15 min. i ovnen ved 200 grader.
  9. Anret den med ærter på toppen

Velbekomme <3