Alle opskrifter,  Mad i fad

Kylligepesto fad

Det må være den sidste fadret i denne omgang, jeg lover at der kommer flere, men lige for en stud holder jeg pause med mad i fad – nu trænger jeg også til at lege lide mere i køkkenet og er der en bedre anledning til dette end en forlænget weekend, thank you god for helligdage 🙂
Min lange weekend står på endnu en gang i køkkenets tegn, og heldigvis har de lover dårligt vejr i morgen, så der kan man da næsten ikke lave andet – eller det skulle da lige være at ligge på sofaen, stene reality-tv og vedligeholde min yderst velplejet kageform 😉
Men nok om mig og min kageform – denne her ret var et forsøg, jeg har ændret lidt i opskriften – til det bedre 😉 , så den er ikke 100 % det samme som vist på billedet 🙂

Det skal du bruge:
Til 2 pers.

2 kyllinge over/under lår
700 g. små kartofler
6 forårsløg
14 cherrytomater
5 små rødløg
5 spsk. grøn pesto
1 citron
olie
salt og peber
Evt. parmesan

Sådan gør du:

  1. Start med at klargøre alle grønsagerne – forårsløg skæres ud i stykker på ca. 3 cm, rødløg halvvers, eller kvartes hvis de er store, kartoflerne halvers eller kvartes og citronen skæres i både. Kom alle grønsagerne i et ovnfast fad og krydre dem med salt og peber og hæld lidt olie ved – vend rundt.
  2. Gnid kyllingelårene i salt og peber, pensle dem med lidt olie og læg dem oven på grønsagerne
  3. Giv retten 30 min. ved 200 grader, giv den yderlige 10 min. ved 225 grader så skindet bliver dejlig sprødt.
  4. Når fadet er taget ud af ovnen, vender du pestoen rundt i grønsagerne – riv evt. noget parmesan over retten til sidt og du bliver glad! 😉

Velbekomme <3