Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/mariaogmaden.dk/public_html/wp-content/plugins/page-views-count/admin/admin-interface.php on line 364
Rösti med laks og rævesovs – Mariaogmaden.dk
Alle opskrifter,  Frokost

Rösti med laks og rævesovs

Okay, der er måske ikke iorden at sige det jeg gør nu – i følge janteloven, men nu siger jeg det, jeg elsker alt ved denne her ret! Den sprøde kartoffel, røgen fra laksen, skarpheden fra brøndkarsen, sødmen og syren i rævesovsen og mandlerne for lidt konsistens, det er altså ikke helt dårligt det her! Den er genialt til en “luksus” frokost, men også super god til de mere lun dage vi går i møde, når aftensmaden ikke skal være super tung eller tage flere timer at lave. Så denne her ret er altså ikke helt dum!

Det skal du brug:
Til 2 pers

Rösti
4 bagekartofler
2 æggehvider
1 tsk. citronskal + saft
olie, skal

Pocheret æg
2 æg
2 spsk. eddike
salt

Rævesovs
1 bundt dild
1 spsk. rødvinseddike
1 spsk. brun farin
1 spsk. Dijon
salt og peber

Diverse
røget laks (jeg bruger altid færøsk laks, da den bar er super god)
brøndkarse
1 håndfuld mandler

Sådan gør du:

  1. Skræl og riv kartoflerne. Pres derefter væden ud af dem med hænderne
  2. Kom æggehvider, salt, peber og citron ned til kartoflerne og rør godt rundt
  3. Kom olie på en pande og varm den op til middel varme. Læg kartoffelblandingen på panden (om du laver store, eller små rösti’er er ligegyldigt, fremgang måden er den samme). Tryk dem lidt sammen og skrab den ned fra pandens sider, så du har en helt fin rund rösti. VEND DEN IKKE FOR TIDLIDT. steg den ca. 7 min. på hver sidde, den skal være gylden og sprød.
  4. Rør rævesovsen sammen, det gøres ved at hæle alle ingredienser i en skål, dilden hakkes fint og røres i til sidst, smag til.
  5. Skyl brøndkarsen, hak mandlerne groft.
  6. Sæt vand over i en høj gryde, med eddike og salt
  7. Når vandet når kogepunktet, skrues der ned for vandet – der laves en hvirvl med et piskeris og ægget kommes ned i hvirvlen – klæk ægget i en lille skål, så er det meget nemmere. Lad det tilberede i 2-3 min. Kom det direkte i koldt vand, så de ikke tilbereder videre.
  8. Anret ved at lægge rösetien på tallerken, læg så brøndkarse, laks og æg på, kom derefter rævesovsen på og slut af med mandler.

Velbekomme <3