Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/mariaogmaden.dk/public_html/wp-content/plugins/page-views-count/admin/admin-interface.php on line 364
Burgerboller – Mariaogmaden.dk
Alle opskrifter,  Bagværk

Burgerboller

Jeg må nok bare erkende, at jeg er en sand burgerpige, efter at ha’ arbejdet som lokal burgerflipper, så har jeg nok bare ketchup strømmende i mit blod. Jeg er pjattet med burger, dels fordi de kan kombineres på 1000 vis af måder. Dels fordi jeg aldrig har mødt en der ikke kunne lide en burger. det er en familie favorit, den kan laves nemt og hurtigt – du kan kræse mere om den og lave alt selv. Kort sagt du kan ALT med en burger!

Det skal du bruge:
til 6 stk.


12 g. gær
2½ dl. lunket vand
50 g. smeltet smør
1 tsk. salt
400 g. hvedemel
75 g. durummel
25 g. sukker
1 æg + 1 sammenpisket æg til pensling
Sesam til drys

Sådan gør du:

  1. Start med at sætte smørret over og smelte stille og roligt.
  2. Opløse gæret i vandet og tilsæt ægget
  3. Tilsæt resten af ingredienserne og rør dem godt sammen
  4. Ælt dejen godt – jeg lod min kører på røremaskinen med dejkrog i ca. 6-8 min.
  5. Lad dejen hæve i 2½-3 timer
  6. Dej derefter dejen i 6 lige store stykker og tril dem som boller
  7. Lad bolleren efterhæve 30 min og giv dem et tryk
  8. Lad dem hæve i yderlige 30 min. tryk dem endnu en gang
  9. Pensle bollerne med æg og drys med sesam
  10. Bag dem så i en forvarmet ovn på 225 grader i 12-15 min.


Velbekomme <3