Aftensmad,  Alle opskrifter

Durumrulle

Det er en klassiker, en elskede klassiker. Jeg har altid haft en durumrulle med hjem under armen, når jeg har været ude og danse til den lyse morgen. Det hører sig sjældenhederne til nu, at jeg rammer et danse gulv, eller bliver længere ude end til kl. 2 (jep, bare kald mig mormor). Men selvom tiden med dansegulv, shots og Disko kugler et overstået kapitel, så er durumrullen altså stadig et hit. Nu er den bare hjemmelavet, og smager klart bedre end den gang hvor den blev spist, hvor man nok havde fået en øl eller to for meget. Brødet i denne durumrulle, har jeg købt af min lokale pizzamand (nemmere bliver det ikke). Men så har jeg heller ikke snydt mere 😉

Det skal du bruge:
Til 2 pers

Kebab

250 g. okseinderlår
2 tsk. paprika
3 tsk. stødt spidskommen
½ tsk. stødt korianderfrø
1 knivspids stødt nillike
1 knivspids stødt kanel
1 stort fed hvidløg
salt og olie

Cremefraiche dressing

3 spsk. mayo – hjemmelavet eller hellmans
4 spsk. cremefraiche 18%
ca. ½ tsk. sukker
saften fra en citron – jeg brugte ca. en halv
purløg
salt

Fyld

Agurk
Tomat
Iceberg
Rødløg

Sådan gør du:

  1. Start med at skære i helt tynde strimler – kom det i en skål og vend alle krydderierne og riv hvidløget over kødet og vend det hele godt rundt. Lad det gerne trække i en times tid. Du kan sagtens bruge det med det samme, men jo længere tid du lader det tække jo mere smag.
  2. Ordne alle grønsagerne og snit salaten og skær agurk, tomat og løg i skiver.
  3. Lav dressingen ved at røre cremefraiche og mayo sammen, tilsæt herefter, sukker, citron, slat og purløg rør godt rundt og smag til.
  4. Steg kødet på en MEGET varm pande med olie – det må gerne få en god farve, men naturligvis ikke være brændt.
  5. Lun dit brød, kom fyldet i midten af brødet og rul det sammen. Så er der mad. Det fungere også super godt i madpakken – eller man kan bruge kødet på pizza, i salater, pitabrød, pastaretter, you name it. (der skal nok komme opskrifter, hvor kebaben indgår)

Velbekomme <3