Aftensmad,  Alle opskrifter

Svinemørbrad m. tomat/hvidløgs marinade og sommermos

Denne ret her er lige til grillen, men svigter vejret, eller har du ingen have (som jeg), så virker denne ret også helt fint i køkkenet. Så ingen undskyldning for ikke at komme i gang 😉

Det skal du brug:
Til 2 pers.

Marinade:

2 spsk. oliven olie
3 spsk. tomatpurre
2 fed hvidløg – i en pæn størrelse
1-1½ tsk. tørret rosmarin
1 tsk. farin
salt og peber

Sommermos: 

4 bagekartofler
3 forårsløg
3 spsk. creme fraiche
3 – 4 store tsk. Kærgården mild chili
1 god håndfuld revet parmesan
Salt og peber

Baconbønner:

ca. 25 bønner (haricot vert)
4 skiver bacon

Sådan gør du:

Marinaden + kød:

  1. Den er så simpel, riv/pres eller hak hvidløget og rør derefter alle ingredienserne sammen i den skål, og smag til. Den må gerne være lidt stærk af hvidløg.
  2. Krydder kødet på alle sider og tilsæt lidt olie på en pande og giv den noget god varme, brun kødet af på alle sider.
  3. Skru ned for blusset, på lidt under middel varme og pensle marinade på kødet på alle sider og lad det stege stille og roligt færdigt.
  4. Forsæt med at pensle kødet, jeg penslet mit kød 3 gange under stegning – og en gang lige inden servering.

Sommermos: 

  1. Skræl kartoflerne og sæt dem over og koge til de er helt møre
  2. Når kartoflerne er kogt, hælder du vandet fra og sætter gryden med kartoflerne tilbage på varmen, så det sidste vand lige fordamper – PAS PÅ, DE IKKE BRÆNDER PÅ, SÅ RYST GRYDEN EN GANG I MELLEM.
  3. Snit forårsløgene helt fint.
  4. Mos kartoflerne og rør creme fraiche, forårsløg, Kærgården mild chili, parmesan, salt og peber i og smag til.
  5. Læg den færdige mos i et ildfastfad, beklædt med bagepapir
  6. Bag den i ovnen ved 225 grader i ca. 10 min . den skal bare lige være let sprød og gylden toppen.

Bacon bønner:

  1. Burger du friske bønner, så start med at skylde dem og skær den yderste top og bund af.
  2. Friske bønner, blanchere* du i 1 min. direkte efter du har blancheret dine bønner kommer du dem i isvand, så du stopper tilberedningen.
  3. Lad dine bønner lige dryppe af, samle 5-6 bønner i et lille bundt og vikle så en skive bacon om dem.
  4. Lig dem i et ildfastfad
  5. Bag dem i ovnen i 10 min ved 175 grader
  6. Giv dem de sidste 5 min ved 225 grader så baconen bliver sprød.

Du kan sagtens bruge frost bønner tid bacon bønner – så er fremgangsmåden den samme, du skal bare ikke blancher dem først.

*Blanchere betyder at sænke sine grønsager i  kogende vand, i meget kort til fra 30 sek. til et par min. derefter kommet de i isvand for at stoppe tilberedningen.

Så er der den skønneste sommermiddag
Velbekomme <3