Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/mariaogmaden.dk/public_html/wp-content/plugins/page-views-count/admin/admin-interface.php on line 364
Muslinger som i sydens sol – Mariaogmaden.dk
Aftensmad,  Alle opskrifter

Muslinger som i sydens sol

Jeg her gået totalt i sommermode, og alt hvad jeg laver nu, syntes jeg bare er skønt til sommer, det ligger ikke for tungt i maven, det meste er hurtigt at lave og så er der også et par retter der smager af ferie – og det er jo en smag vi alle er tosset med. Når jeg spiser denne ret her, så får den mig til at drømme mig væk til en spansk fortovs cafe, i 30 grader, i en lille sommerkjole, brune ben og kold hvidvin i glasset. Og sådan en smagsmæssig rejse, er jo ikke helt dårlig på en, blæsende, grå mandag i Dk med lang bukser – men er vi så heldige at solen står højt på himlen, fuglene kvidre og glasset er fyldt op med iskold hvidvin, man sidder godt på terrassen, så er denne ret her altså bare en go to – så ingen undskyldning for ikke at komme i gang.

Det skal du bruge:
Til 2 pers.

1 kg blåmuslinger
5-6 fed hvidløg – af en pæn størrelse
1 bundt persille
Saften af ½ citron
40 g. smør
salt og peber
200 g. spaghetti

Sådan gør du:

  1. Start med at ordne alle dine muslinger – er de åbne skal de lukke sig når du banker på dem – skyld dem godt og grundigt i koldt vand – lad gerne vandt rende over dem i lidt tid – brug en urtekniv til at fjerne skæg og til lige at skrabe skallen (som når du skraber kartofler)
  2. Sæt spaghettien over og koge i rigeligt med vand, som er godt saltet – husk at vandet skal koge før du kommer pastaen i.
  3. Skær hvidløget i helt tynde skiver og hak persillen helt fint
  4. Sæt en stor pande over ved middelvarme og lad smørret bruse op og af
  5. Kom nu hvidløg og muslingerne på panden, læg låg på panden og giv dem ca. 5-7 min. de skal åbne sig
  6. Fang herefter muslingerne op og pil dem ud af skallerne.
  7. Kom den kogte pasta op i panden, med et par skefulde kogevand, pres en halv citron og kom muslingerne og persille ned til pastaen og vend det hele godt sammen.
  8. Smag til med salt, peber og citron.

Velbekomme <3