Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/mariaogmaden.dk/public_html/wp-content/plugins/page-views-count/admin/admin-interface.php on line 364
Flødekartofler m/grønt – Mariaogmaden.dk
Alle opskrifter,  Tilbehør

Flødekartofler m/grønt

Flødekartofler! Det er en klassiker, genialt til en rød steg, hotwings, frikedeller – ja you name it 🙂
Men hvem elsker ikke også denne syndige spise? Jeg gør i hvert fald!
I denne her opskrift, har jeg, lavet en anden version af den berømte flødekartoffel.
Så er du vild med kartofler, der bader i fløde. Så prøv med denne her, jeg syntes den er et hit! 🙂

Det skal du brug:
Til 2 pers.

2 bagekartofler skrællet og skrået i tynde skiver
½ rødløg i tynde skiver
2 forårsløg i skiver
ca. 20 bønner (haricot verts) – skåret i mindre stykker
10 cherrytomater i skiver
3 dl. fløde
1 god håndfuld revet mozzarella
½ revet muskatnød
salt og peber.

Sådan gør du:

  1. Start med at klargøre alle dine grønsager.
  2. Tænd ovnen på 200 grader.
  3. Sæt en gryde med fløde over ved middelvarme og kom revet muskatnød, salt, peber og et revet fed hvidløg i fløde og giv det et opkog, lad det simre i et par min.
  4. Læg kartofler og grønsager lagvis i et ovnfastfad eller små støbejernsgyder (eller andet som kan tåle ovnen). Husk at krydder kartoflerne med lidt salt og peber.
  5. Hæld nu fløden over kartoflerne og sæt dem i ovnen.
  6. Giv dem ca. 50 min. tag dem ud og kom ost på – sæt dem tilbage i ovnen og giv dem ca. 10-15 min mere.

Velbekomme <3