Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/mariaogmaden.dk/public_html/wp-content/plugins/page-views-count/admin/admin-interface.php on line 364
Koldskål – Mariaogmaden.dk
Alle opskrifter,  Dessert

Koldskål

Det skriger jo bare sommer. Sådan en skål fuld koldskål – toppet med kammerjunger og jordbær, det er da et smukt syn. Det er virkelig en af mine ynglings sommerspise!
I denne her opskrift, er der pisket æggehvider i, det er med til at gør koldskålen lidt tykkere og mere fluffy.

Det skal du bruge:

½ l. kærnemælk
½ l. tykmælk
saft og skal af en halv citron
2 æggeblommer
2 æggehvider (kan undlades)
60-70 g. sukker + en spiseskefuld
1 vanilje stang

Sådan gør du:

  1. Start med at dele æggehvider og blommer i hver sin skål
  2. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud og fordel dem i sukkeret så de ikke ligger i klumper.
  3. Kom ca. 65 g. vaniljesukker i æggeblommerne og pisk dem til en luftig og lysegul masse.
  4. Rør kærnemælk og tykmælk sammen med æggeblommerne
  5. Kom nu citronsaft og skal i – nu kan du servere den 🙂
  6. Ønsker du en mere tyk og fluffy konsistens
  7. Så pisker du dine æggehvider stive med en skefuld sukker og vender det i til sidst.

Velbekomme <3