Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/mariaogmaden.dk/public_html/wp-content/plugins/page-views-count/admin/admin-interface.php on line 364
Ristaffel – kylling i karry – Mariaogmaden.dk
Aftensmad,  Alle opskrifter

Ristaffel – kylling i karry

Jeg elsker ristaffel – det der med man kan lave helt sin egen kombination og komme lige det på sin mad som man allerbedst kan lide – det er lige mig.
Så syntes jeg at sådan noget mad, det er rigtigt selskabsmad (ikke fordi det er fint og fancy – eller kræver synderligt meget køkkenerfaring), men fordi det invitere til snakke henover bordet.
Denne farverige mad, er da både til glæde for børn og voksne – og så er det da en sand fryd for øjet at kigge på. Så bare se at komme i gang med DIN egen ristaffel – husk det er kun fantasien der sætter grænserne for hvad du topper den med.

Kylling i karry – en sand klassiker, der findes i et utal af varitioner. Jeg er vokset op med den helt klassiskes, der blev lavet på en opbagt karrysovs, ligesom mutti hun lavede boller i karry – hvor at her var bollerne bare skiftet ud med kylling..
Jeg har et lidt andet take, på hvordan jeg syntes en kylling i karry skal laves og den deler jeg selvfølgelig med jer lige her..

Det skal du bruge:
Til 4 pers.

1 hel kylling
3 løg
3 laurbærblade
hele peberkorn
Salt
2 æbler syrlige
2 fed hvidløg
6 tsk. god karry
½ chili (mild)
1 skive ingefær
ca. 8 dl. kyllingefond
2 dåser kokosmælk
1 dåse ananas + saften
maizena

Sådan gør du:

  1. Rens kyllingen
  2. Kom kyllingen i en gryde og dæk den med vand
  3. Kog kyllingen, i krydret vand – jeg kommer 1 løg, laurbærblade, salt, og peberkorn i vandet – og afskum løbende vandet for affaldsstoffer.
  4. Kog kyllingen i ca. 45 – 50 min.
  5. Tag kyllingen op og kog yderligere ind på fonden, til der er ca. 1/3 tilbage – si den og GEM fonden.
  6. Pluk kyllingen.
  7. Nu til sovsen:
  8. Skær løg, 1 æble, hvidløg, chili og ingefær i grove stykker
  9. Hæld en god sjat olie i en gryde og kom grønsagerne og karryen i og svits det af til løgene er klare.
  10. Tilsæt herfter ananassaft og kyllingefond og lad det stå og simre lidt.
  11. Si nu sovsen – da grønsagerne har udtjent deres værnepligt.
  12. Hæld sovsen tilbage i gryden og tilsæt nu kokosmælken
  13. Tilsæt nu lidt maizena – lad den få et opkog så du kan holde øje med kosistensen.
  14. Lad sovsen stå og simre lidt
  15. Skræl et æble og skær det i tern, skær ananas i tern og kom det i sovsen
  16. Kom nu kyllingen i sovsen
  17. Smag nu til med salt, peber – evt. mere karry, chili eller hvad du lige syntes mangler.

    Nu er retten klar til at servere – velbekomme <3